Caută
Close this search box.

Senatorii se grăbesc să admită propunerea lui Dragnea, eliminarea a 102 taxe

 

Comisia pentru buget a Senatului a întocmit, luni, raport de admitere cu amendamente propunerii legislative a PSD privind eliminarea a 102 taxe nefiscale de la 1 ianuarie 2017.

Potrivit președintelui Comisiei, Viorel Arcaș, amendamentele au fost propuse de Consiliul Legislativ însă ele „nu schimbă cu nimic fondul problemei”, informează Agerpres.

Comisia pentru buget a aprobat raportul de admitere cu amendamente cu șase voturi pentru și o abținere.

Guvernul a transmis un punct de vedere negativ, iar în timpul dezbaterii în comisie a propunerii de lege secretarul de stat din Ministerul Finanțelor, Mariana Vizoli, a precizat că o parte dintre taxele cuprinse în inițiativa de lege au fost anterior eliminate.

Proiectul PSD a fost depus în Parlament în urmă cu numai o săptămână.

‘Propunerea legislativă a fost deja repartizată comisiilor de resort şi am hotărât ca, în cazul în care raportul va fi gata până la începerea plenului, să supunem votului şi plenului. Am supus această propunere votului Biroului Permanent, care a fost de acord să intre pe ordinea de zi chiar astăzi, pentru că este solicitare de procedură de urgenţă”, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, după şedinţa Biroului Permanent.

Jurnaliştii l-au întrebat dacă nu cumva rapiditatea cu care se acţionează în cazul acestui proiect de lege contravine regulamentului Senatului.

”Chiar cei care au luat cuvântul, toţi din toate partidele, au recunoscut că este o procedură care s-a mai folosit şi în alte ocazii”, a explicat Tăriceanu.

Potrivit unor surse din Biroul Permanent, pentru acest proiect de lege s-a considerat că nu este necesar niciun aviz din partea celorlalte comisii permanente din Senat, în condiţiile în care iniţiativa afectează mai multe domenii, inclusiv taxa radio-tv sau cea de mediu.

Din rândul celor 102 taxe care vor fi eliminate fac parte timbrul de mediul pentru autovehicule, 33 de taxe consulare şi de cetăţenie, 20 de taxe de la Registrul Comerţului, taxele radio-TV, taxa suplimentară pentru eliminarea paşaportului, 22 de taxe pentru pierderea sau modificarea actelor, 13 taxe extrajudiciare de timbru şi taxele pentru permisele de pescuit recreativ/sportiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri