Caută
Close this search box.

Mediu: Leonardo DiCaprio le cere tinerilor: „Votaţi corect la alegeri”

 

Leonardo DiCaprio a vorbit pentru BBC Newsbeat despre credinţa sa că schimbările climatice reprezintă cea mai mare problemă cu care se confruntă tinerii de azi, la premiera documentarului său „Before the Flood”, despre problemele mediului, în cadrul Festivalului de Film de la Londra.

Actorul a spus că sunt multe lucruri pe care oamenii tineri le pot face în ceea ce priveşte mediul înconjurător, obiectivul major fiind, consideră DiCaprio, să meargă la votul pentru alegerile prezidenţiale şi să aleagă candidatul care nu se declară neimplicat în problemele naturii.

Recent, Leonardo DiCaprio s-a alăturat preşedintelui Barack Obama şi cercetătorului Katharine Hayhoe, într-o conversaţie despre încălzirea globală, în timpul unui eveniment numit South by South Lawn (SXSL), desfăşurat la Casa Albă.

Actorul a mers la evenimentul de la Casa Albă şi pentru a-şi prezenta noul său film documentar despre schimbările climatice „Before the Flood”. Leonardo Dicaprio a denunţat politicienii care neagă existenţa schimbărilor climatice, în cadrul evenimentului la care a participat preşedintele american Barack Obama.

Actorul în vârstă de 41 de ani este un susţinător înfocat şi cu vechime privind protecţia mediului. În prezent, Leonardo îşi promovează noul său film documentar „Before the Flood”, pentru care actorul a călătorit de-a lungul şi de-a latul lumii pentru a vorbi cu oameni de ştiinţă, lideri mondiali şi oameni afectaţi de schimbările climatice într-o încercare de a a atrage atenţia asupra acestei probleme.

În cadrul conferinţei, vedeta americană a transmis un mesaj tranşant politicienilor care se îndoiesc de cercetările privind schimbările climatice: ” Consensul ştiinţific există, iar cearta despre existenţa sau inexistenţa problemei nu mai are aplicare. Dacă nu credeţi în schimbările climatice, nu credeţi în fenomene sau în ştiinţă ori în adevărurile empirice iar astfel de oameni, în umila mea opinie, nu ar trebui să deţină funcţii publice.”

DiCaprio, care a obţinut premiul Oscar în 2016, pentru rolul din filmul „The Revenant” a moderat conferinţa din Washington, DC, unde s-a discutat despre lupta din SUA şi din întreaga lume pentru a aborda problema schimbărilor climatice, dar şi despre consecinţele sumbre la scară globală ce s-ar genera prin ignorarea problemelor mediului, în cazul în care schimbările climatice nu vor fi luate în serios, sub noua conducere prezidenţială.

„Noi trebuie să împuternicim lideri care nu numai că ştiu despre studiile legate de mediu şi cred în schimbările climatice, dar sunt dispuşi să facă ceva în legătură cu asta”, a spus DiCaprio, în discursul său de deschidere, referindu-se subtil la candidatul prezidenţial republican Donald Trump, care şi-a etalat scepticismul cu privire la schimbările climatice în trecut.

DiCaprio a adus laude carierei de politician a preşedintelui Barack Obama „care a făcut cele mai multe lucruri pentru a oferi soluţii în vederea crizei climatice faţă de orice lider anterior.”

Actorul de la Hollywood chiar a glumit că şi-ar plănui evadarea de pe Pământ, spunând că se înscrisese pentru o călătorie pe Marte înainte de a lăsa publicul să afle că a anulat-o.

Obama a răspuns printr-o succintă retrospectivă a măsurilor luate de guvernul SUA pentru a combate schimbările climatice, inclusiv îmbunătăţirea eficienţei combustibilului pentru automobile, investind în energie curată, energia solară şi eoliană. Obama a vorbit şi despre lansarea Acordului de la Paris, menit să stabilească faptul că şi alte naţiuni din întreaga lume vor lua măsurile adecvate pentru a reduce amprentele carbonice.

Obama a recunoscut că: „Trăim în cel mai pesimist scenariu dintre cele posibile” în privinţa adoptării unor măsuri împotriva schimbărilor climatice.

Discuţia a avut loc înainte de avanpremiera din SUA a documentarului „Before the Flood”, pe care actorul american l-a produs şi în care a jucat, şi care a fost regizat de câştigătorul premiului Oscar, Fisher Stevens. Filmul îl înfăţişează pe actorul Leonardo DiCaprio călătorind în lume şi întâlnindu-se cu numeroase persoane importante, inclusiv Papa Francis şi John Kerry, pentru a explora consecinţele profunde şi complexe ale schimbărilor climatice.

„Before the Flood” se va lansa în cinematografe pe 21 octombrie şi va fi difuzat pe National Geographic Channel din 30 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri