Caută
Close this search box.

Presupus terorist al SI, ucis de poliția turcă

Un presupus militant al grupării teroriste Stat Islamic (SI), suspectat că pregătea un atac sinucigaș cu bombă la Ankara, a fost ucis de poliția turcă, informează miercuri agenția Anadolu, citată de Reuters.

Suspectul a fost urmărit de o echipă antitero, până la etajul 9 al unei clădiri de la periferia Ankarei, fiind ucis în jurul orei locale 03:00, într-un schimb de focuri declanșat după ce poliția i-a cerut să se predea, potrivit sursei citate.

Poliția a găsit materiale explozive la fața locului, iar guvernatorul Ercan Topaca a declarat presei că existau bănuieli că suspectul viza ceremonii publice din capitală, a adăugat agenția de presă Anadolu. Acesta a spus că bărbatul era născut în 1992 și era înregistrat în orașul sud-estic Diyarbakir.

Guvernoratul de la Ankara a anunțat luni interzicerea oricărei forme de adunare publică în capitala Turciei din cauza riscului de „atentate”, relatează AFP.

Într-un comunicat publicat pe site-ul său, guvernoratul din Ankara a anunțat interzicerea „oricărei forme de adunare și demonstrație în locuri publice, precum drumuri, piețe, străzi și parcuri (…) până pe 30 noiembrie 2016”.

Evocând „informații referitoare la pregătiri ale unor organizații teroriste ilegale în vederea comiterii de atentate”, guvernoratul afirmă în comunicat că interdicția a fost luată în cadrul stării de urgență decretate în luna iulie după o tentativă de lovitură de stat eșuată.

Turcia, în special Istanbul și Ankara, au fost ținte a mai multe atentate, legate de reluarea conflictului kurd sau atribuite grupării Stat Islamic, care s-au soldat cu numeroși morți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri