Caută
Close this search box.

Românii sunt păcăliți prin schema ”cadastru gratuit”! Li se cere bani…

Programul pentru cadastru gratuit a intrat în colimatorul opotuniștilor care au început să ceară bani românilor din mediul rural, oameni de bună credință care se trezesc că plătesc pentru un serviciu ce este deja acoperit din resurse de la bugetul de stat. Sunt victime sigure!

Conform datelor președintelui Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, Laurențiu Baciu, în județul Alba, unui fermier i s-a solicitat să achite 200 lei/ha pentru cadastrarea terenului agricol, motivația fiind că această lucrare ar include cheltuieli suplimentare care nu sunt acoperite de suma oferită de Guvernul României.

”Am primit ieri un mesaj, după aceea și dovezi de la un fermier din județul Alba care reclama faptul că cei care le fac cadastru le cer bani. Astfel mi-au trimis niște documente din care reiese că se percep sume de bani deși cu toții știm că procesul de cadastrare este unul gratuit la extravilan. Din spusele acelui coleg reieșea că respectivul om de la Cadastru le percepea câte 40 lei de parcelă sau câte 200 lei pentru un hectar, motivând că trebuie să multiplice acea lucrare și că au cheltuieli suplimentare”, a declarant, pentru Agrointeligența, Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Laurențiu Baciu a subliniat că acele sume sunt cerute ilegal și sfătuiește proprietarii de terenuri să se documenteze, în primul rând, și să știe că pentru această cadastrare nici un fermier nu este obligat să achite nimănui nici un leu. Acolo unde apar astfel de situații, Baciu recomandă anunțarea oficialităților din localitate, primărie, organe de poliție – și să depună plângeri.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri