Caută
Close this search box.

Actorul John Malkovich a câştigat un proces de calomnie, în Franţa

 

Actorul american John Malkovich a câştigat procesul în urma căruia i se vor plăti daune morale pentru calomnie de cotidianul francez Le Monde. Litigiul a fost intentat după apariţia unui articol în care jurnaliştii sugerau că deţine un cont bancar secret în Elveţia.

Un tribunal francez a ordonat cotidianului Le Monde şi celor doi reporteri, Gerard Davet et Fabrice Lhomme, să plătească o sumă integrală de 14,000 de euro (15,600 de dolari), cuantumul de amenzi şi daune pentru actorul american, cunoscut pentru rolul său din „Dangerous Liaisons”, au declarat avocaţii ambelor părţi pentru Reuters.

Într-un articol din februarie 2015 articol cu privire la evaziunea fiscală şi la braţul elveţian al băncii private HSBC, ziarul l-a inclus Malkovich într-o listă de celebrităţi care au deţinut conturi secrete în bancă între 2005 şi 2007. Cu toate acestea, avocaţii actorului au spus instanţei că nu a deţinut un cont în banca HSBC.

Un cont deţinut în altă parte de Malkovich era declarat autorităţilor fiscale din S.U.A. şi închis în 1999, înainte ca instituţia să fi fost achiziţionată de HSBC, au spus avocaţii. Le Monde va face recurs, a declarat vineri avocatul lui Christophe Bigot.

John Malkovich, născut în 1953, este actor, producător şi regizor şi a apărut în ultimele trei decenii pe afişele a peste 70 de lungmetraje. A fost de două ori nominalizat la premiul Oscar, pentru rolurile din „Locuri în inimă/ Places in the Heart” (1984) şi „În bătaia puştii/ In the Line of Fire” (1993). Printre filmele în care a jucat se numără „Moartea unui comis-voiajor” (1985), „Menajeria de sticlă” (1987), „Imperiul soarelui” (1987), „Oameni şi şoareci” (1992), „Avionul condamnaţilor” (1997), „În pielea lui John Malkovich” (1999), „Libertinul” (2005), „Viaţa lui Gustav Klimt” (2006), „Citeşte şi arde” (2008), dar şi filmele din franciza „Greu de pensionat/ Red” (2010).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri