Ministerul Justiţiei l-a propus pentru un mandat de procuror adjunct al procurorului pe Bogdan Licu, pe Laura Oprean ca prim procuror adjunct şi ca şef pentru secţia a doua la DNA pe Marius Bulancea.

La începutul lunii mai, procurorul general al României, Augustin Lazăr, i-a delegat pe procurorii Laura Oprean şi Bogdan Licu în funcţiile de prim-adjunct al Procurorului General al României, respectiv adjunct al acestuia, delegările fiind valabile şase luni.

Bogdan Licu a fost, de la data de 16 mai 2013, prim-adjunct al Procurorului General al României, preluând conducerea instituţiei odată cu demisia lui Tiberiu Niţu. În perioada 2006-2013 a activat în cadrul CSM, fiind membru ales până în 2012 iar ulterior consilier al preşedintelui CSM.

Cu toate acestea Bogdan Licu este acuzat de plagiat, după cum arată România Curată, citând surse judiciare. Procurorul Bogdan Licu a fost acuzat de plagiat de jurnalista Emilia Șercan, însă nu are un verdict din partea CNATDCU. El ar fi copiat mai bine de jumătate din teza sa, printre care și de la judecătorul CSM Cristi Danileț.

Licu a făcut cerere de renunțare la titlul academic, alături de alți doctori făcuți la școala SRI a lui Gabriel Oprea, cerere considerată imposibilă de către Ministerul Educației. Bogdan Licu este vizat indirect de o plângere penală formulată de un general la adresa fostului conducător de doctorat Gabriel Oprea, care l-ar fi instigat la plagiat pe Bogdan Licu.

Laura Oprean a lucrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba-Iulia, Parchetul de pe lâng #ă Judecătoria Cluj, Parchetul Tribunalului Cluj şi Parchetul Curţii de Apel Cluj. Din anul 2006, a lucrat în cadrul DNA Cluj, în 2008 devenind şef al structurii. În anul 2009 a fost delegată procuror şef adjunct al DNA, iar în 2012, când Daniel Morar a preluat conducerea interimară a Parchetului General, Laura Oprean a devenit procuror şef interimar al DNA. În 2013, a revenit adjunct al DNA, conducerea fiind preluată de procurorul Călin Nistor. Ulterior, şi-a încheiat activitatea la DNA, la cerere, revenind la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, în calitate de procuror general al acestei structuri.

188 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 4 =