Cântăreața de jazz, Aleka, va fi din nou în București, miercuri, 2 noiembrie, orele 20, la Green Hours, unde va avea loc lansarea noului ei EP.

”EP-ul prezintă două compoziții proprii: Breeze și Samah. Samah (iertare în limba arabă), este o piesă foarte personală și importantă, fiind inspirată și dedicată copiilor refugiați și tuturor copiilor, victime ale războiului. Cântecul spune povestea emoțiilor pe care acești copii le trăiesc: durere, tristețe dar și speranță”, ne-a declarat Aleka. Pe langă materialul original, proiectul prezintă versiunea trupei ale pieselor „River Man” de Nick Drake și „Song”, piesă romanească din filmul „Parașutiștii” scrisă de Richard Oschanitzky.

Aleka este solistă vocal, violoncelistă, compozitoare și textieră din România, stabilită în Dublin, Irlanda. Compozițiile Alekăi își trag seva din țara ei natală; folclorul românesc se
împletește cu armonia de jazz, dar și cu muzica clasică – compozitori renumiți, precum Debussy și Bella Bartok lăsându-și amprenta în cântecele ei. Abordarea trupei are la bază tradiționalul cvartet de jazz vocal, aducând, totodată, influențe cât mai diverse:
de la începuturile jazzului, la muzica pop.

Versurile scrise de Aleka vorbesc despre tristețe și despre rătăcire, dar și de dorința de a lăsa în urmă aceste sentimente. Totuși, muzica ce acompaniază aceste versuri le redă un suflu
optimist.
Aleka și-a dorit dintotdeauna să contopească genurile muzicale diferite. Împreună cu trupa ei îmbină groove-ul latin, modurileorientale și improvizația free, care, reunite cu energia pozitivă ce reiese din interacțiunea ei cu ceilalți membri ai ansamblului, creează o identitate aparte pe scena jazzului contemporan.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.