Caută
Close this search box.

Aproape 100 de kilograme de canabis, confiscate la Sibiu

 

Procurorii DIICOT Sibiu au dispus vineri dimineață reținerea pentru 24 de ore a doi bărbați  cercetați pentru trafic de droguri de risc asupra cărora s-au găsit peste 20 de kilograme de cannabis.  Cei doi au fost reținuți în urma mai multor descinderi făcute în Agnita, Cristian și satul Topârcea, unde aveau clădiri special amenajate pentru prepararea drogurilor cultivate tot în județul Sibiu.

Traficanții au picat în plasa polițiștilor de la Crimă Organizată joi seara, cand au fost prinși cu un transport mare.

”Inculpaţii M.D.C. şi C.R.Ş. au fost surprinşi în flagrant în timp ce  transportau 8 (opt) saci din polietilenă, de culoare neagră, în care se afla masă vegetală verde – inflorescențe, ce apărea aparţine genului cannabis, în cantitate de aproximativ 22 kg”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Totul a pornit de la faptul că polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că se cultivă cannabis în zona orașului Agnita, pe malul stâng al râului Hârtibaciu. Aici a fost gasită o cultură cu plante de cannabis pe o suprafață de 50 metri pătrați.

Potrivit procurorilor sibieni, cei doi tineri  au înfiinţat şi întreţinut cultura de cannabis din luna mai, iar  în urma recoltării plantelor au obținut 53 kg cannabis.

Totodată, s-a descoperit  că cei doi, M.D.C. şi C.R.Ş,  foloseau trei locaţii: în Sibiu,Cristian şi satul Topârcea, pentru prepararea si consumul drogurilor.

In cele trei case, pe care le utilizau traficanții, au fost găsite alte 20 de  kilograme de droguri, sisteme de ventilaţie şi uscare a plantelor în vederea pregătirii pentru consum,  precum şi instrumente folosite la recoltarea plantelor şi pregătirea pentru consum.

Pe numele celor doi sibieni s-a emis ordonanță de reţinere pentru trafic de droguri de risc, în formă continuată, urmând ca aceştia să fie prezentaţi vineri Tribunalului Sibiu cu propunere de arestare preventivă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri