Autostrada Pitești-Sibiu este o investiție care se va face nu pentru Dacia, ci în interesul României, a afirmat marți directorul general al Grupului Renault România, Yves Caracatzanis.
„Dacă se face o autostradă Pitești-Sibiu nu este pentru Dacia, este pentru România. (…) Eu cred că există un potențial turistic și economic important în România, iar pentru a dezvolta acest potențial, dezvoltarea infrastructurii are o importanță majoră. (…) Deci, repet, autostrada Pitești-Sibiu nu este pentru Dacia, este o autostradă a românilor înainte de toate. (…) Am beneficia și noi, dar va beneficia în primul rând populația”, a declarat Caracatzanis în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii, desfășurată la Centrul Tehnic Titu din cadrul Renault Technologie Roumanie.
În opinia sa, infrastructura rutieră reprezintă unul dintre elementele cele mai importante pentru o țară care dorește să atragă noi investiții.
„Poziția noastră, ca actor economic, este că dezvoltarea infrastructurii este importantă. Noi suntem deja în România, dar un nou investitor care ar dori să vină în România (…) se va uita la competitivitate, la infrastructură, la nivelul de educație și la stabilitatea legislativă. Pornind de la toate aceste elemente, va compara diferite țări interesate de aceste investiții și, în raport de acești parametri, va decide dacă să investească sau nu într-o țară. Infrastructura este un element important într-o țară pentru performanța acelei țări și pentru a atrage investitori”, a explicat Yves Caracatzanis.
Premierul Dacian Cioloș declarase anterior, cu ocazia unei vizite la Centrul Tehnic Titu, că obiectivul Guvernului este ca tronsonul Pitești-Sibiu al autostrăzii A1 să fie finalizat până cel târziu în anul 2022.

134 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 8 =