Decizia unei bănci britanice de a suspenda serviciile oferite postului televiziunii ruse susținute de Kremlin Russia Today (RT) are legătură clară cu BBC, a declarat vineri o purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe, la câteva zile după ce Rusia a avertizat că ar putea recurge la represalii, relatează Reuters.

RT a anunțat luni că NatWest, deținută de grupul Royal Bank of Scotland (RBS), își retrage serviciile bancare oferite filialei canalului rus în Marea Britanie. RT și diplomați ruși au acuzat banca de atac asupra libertății de exprimare.

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului, a declarat reporterilor marți că Moscova ar putea recurge la represalii dacă este necesar, ceea ce a condus la speculații că o organizație media britanică ce operează în Rusia ar putea întâmpina probleme.

Postul RT a fost sancționat anterior de Oficiul britanic pentru Comunicații (Ofcom), pentru informații părtinitoare. Acestea includ afirmații că BBC „a pus în scenă” un atac cu arme chimice pentru un buletin de știri privind Siria.

Într-o postare vineri pe social media, Zaharova a scris că scandalul „începe să miroasă de la o poștă” a BBC, subliniind că serviciul rus al corporației britanice de radioteleviziune a efectuat o anchetă „goală” în legătură cu activitățile RT în Marea Britanie.

„Îmi lasă un gust amar”, a scris ea și „a urat serviciului BBC în limba rusă noroc. Ei vor avea nevoie de el acum, pentru că scormonind pentru a descoperi diferite chestii poate fi o afacere amuzantă și imprevizibilă”, adaugă purtătoarea de cuvânt.

Trei senatori pro-Kremlin din camera superioară a parlamentului de la Moscova au cerut deja autorităților ruse să răspundă închizând conturile bancare ale BBC în Rusia, a anunțat luni agenția de presă RIA.

RBS, care este deținută de statul britanic, a declarat că revizuiește situația și va contacta RT pentru a discuta în continuare problema, adaugă Reuters.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.