Sistemul informatic al cardului naţional de asigurări de sănătate este indisponibil  în acest momen din cauza unor „probleme tehnice de comunicaţie între unele componente ale sistemului”, așa cum a anunţat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Până la remediere, sistemul sanitar va funcționa offline.

„Astăzi, 10.10.2016, începând cu ora 10:00, sistemul informatic al cardului naţional de asigurări de sănătate este indisponibil datorită unor probleme tehnice de comunicaţie între unele componente ale sistemului. Până la anunţul remedierii problemelor apărute, confirmarea semnării prin cardul de sănătate a serviciilor medicale / prescrierii reţetelor / eliberării medicamentelor vor putea fi efectuate în modul offline”, se arată într-o informare postată, luni, pe site-ul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Instituţia mai anunţă că serviciile operate în acest interval vor trebui încărcate în PIAS în maxim 3 zile lucrătoare calculate de la ora zero a zilei următoare datei prestării serviciului, conform prevederilor legale în vigoare.

Nu este prima dată când sistemul informatic al cardului de sănătate nu funcţionează.

La începutul lunii august, sistemul a fost nefuncţional în urma unei pene de curent, problema fiind atunci semnalate la nivelul Capitalei, dar şi în alte regiuni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 6 =