Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a prelungit, luni, până în decembrie 2018, perioada de implementare a proiectului „Consolidare, restaurare şi conservare Arcul de Triumf”. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunţa, sâmbătă, că lucrările de consolidare la Arcul de Triumf s-au reluat, urmând să se finalizeze în timp util pentru parada de 1 Decembrie.

CGMB a aprobat includerea în listele de investiţii ale Municipiului Bucureşti pentru anii 2017 şi 2018 a proiectului „Consolidare, restaurare şi conservare Arcul de Triumf”, inclus în lista proiectelor nefuncţionale şi a căror durată se prelungeşte după expirarea perioadei acordate.

„Se aprobă prelungirea termenului de finalizare a contractului de finanţare (…) până la data de 31.12.2018 pentru proiectul «Consolidare, restaurare şi conservare Arcul de Triumf» în scopul îndeplinirii integrale a obiectivelor şi indicatorilor proiectului şi în vederea asigurării funcţionalităţii acestuia”, se arată în hotărârea votată luni de CGMB.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, sâmbătă, că au fost reluate lucrările la Arcul de Triumf, iar consolidarea se va finaliza în timp util pentru organizarea paradei militare de 1 Decembrie.

„De azi (sâmbătă, n.r.), se lucrează din nou la Arcul de Triumf! După deciziile luate aseară, la Comandamentul convocat la Primăria Municipiului Bucureşti, consolidarea se va finaliza în timp util pentru ca Paradă Militară de Ziua Naţională să poată fi organizată la Arcul de Triumf, aşa cum este normal”, a scris Firea pe Facebook.

Primarul Capitalei a adăugat că blocajul ar fi fost generat de fostul primar interimar.

„Lucrările trebuiau finalizate în august 2015. Vinovaţii se ştiu deja, nu mai adaug alte cuvinte: fostul primar interimar PNL a blocat Capitala. Acum putem vorbi, după îndelungi dezbateri şi identificări de soluţii, că avem încă un obiectiv deblocat. Doamne-ajută!”, mai spune Gabriela Firea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here