Caută
Close this search box.

CIADO acuza subfinantarea programului anti-drog

Lazar Gigel, presedintele executiv CIADO, ong-ul cel mai cunoscut din Romania, declara pe pagina sa de socializare ca autoritatile ascund cifra reala a afacerilor cu droguri.

„Autoritatile romane, ne tot spun ca nu avem o problema cu drogurile. Ironic vorbind asa este, problema Romaniei nu este cu drogurile, ci cu antidrogul. In 2010, cifra era apreciata de INS la 110 milioane euro si, in 2014, la 166 milioane euro, deci o crestere oficiala de 56 milioane euro in 4 ani. Oare nu este o problema? CIADO are 2 intrebari simple pentru autoritati: 1. Cine manipuleaza anual 300 milioane euro ? 2. De ce de 8 ani, Programul de interes national antidrog nu este finantat ? Se doreste protejarea afacerii si cresterea numarului de consumatori pana la un procent X ?”, este denuntul public facut, duminica, de Lazar Gigel.

Potrivit CIADO, desi autoritatile au publica o cifra de 166 de milioane de euro provenind din afacerile cu droguri, suma reala este de peste 300 milioane euro,din cauza ca nu au fost cuprinse drogurile de tip etnobotanice ce se comanda pe internet in aprecierile Institutului National de Statistica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri