Caută
Close this search box.

Comisarul UE: Mii de terorişti riscă să revină în Europa din Mosul

 

Mii de terorişti europeni care s-au alăturat în ultimii ani reţelei teroriste Stat Islamic ar putea reveni în Europa în contextul asediului asupra oraşului irakian Mosul, avertizează Julian King, comisarul UE pentru Securitate, citat de publicaţia germană Die Welt.

„Eliberarea oraşului irakian Mosul de sub controlul organizaţiei teroriste Stat Islamic poate avea ca efect revenirea militanţilor islamişti violenţi în Europa. Aceasta este o ameninţare serioasă şi trebuie să fim pregătiţi. Cu toate acestea, este puţin probabil să existe un exod masiv de terorişti spre Europa”, a declarat Julian King.

Potrivit comisarului UE pentru Securitate, în zone de conflict din Orientul Mijlociu sunt în prezent cel puţin 2.500 de militanţi islamişti europeni.

Serviciile secrete europene au avertizat în mai multe rânduri că mii de cetăţeni din state UE participă, de partea grupurilor teroriste sau insurgente, la conflictele din Siria, Irak şi Afganistan.

Armata irakiană a lansat luni ofensiva pentru eliberarea oraşului Mosul, situat în nordul Irakului, aflat de peste doi ani sub controlul reţelei teroriste sunnite Stat Islamic.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri