Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de numire în funcția de ministru al Fondurilor Europene a lui Dragoș Cristian Dinu, informează Administrația Prezidențială.

Iohannis a semnat, de asemenea, și decretul prin care ia act de demisia lui Cristian Ghinea din această calitate.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către Dragoș Cristian Dinu va avea loc joi, la ora 18:30, la Palatul Cotroceni.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Dragoș Dinu este specialist în managementul public, inclusiv managementul fondurilor europene.

„Începând cu anul 2008, a fost expert internațional și național în domenii precum analiză funcțională, planificare strategică, politici publice, analiză și dezvoltare instituțională. Din această calitate, a reprezentat instituții internaționale precum Banca Mondială sau UNICEF și a coordonat și implementat proiecte în instituții publice din România, Georgia, Estonia, Republica Moldova, Macedonia, Kosovo sau Serbia”, se arată în comunicatul citat.

De asemenea, Guvernul informează că din luna mai a acestui an Dinu a ocupat funcția de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, iar rolul său „a fost concentrat pe procese majore și actuale care privesc gestionarea fondurilor europene precum: desemnarea autorităților de management pentru perioada 2014 — 2020 sau ridicarea și închiderea condiționalităților ex-ante aferente Acordului de Parteneriat 2014 — 2020”.

Cristian Ghinea și-a anunțat miercuri demisia din Guvern, ca urmare a înscrierii în USR. „Ultima mea ședință ca membru în Guvernul Cioloș 1. E un sentiment ciudat. Pare un secol privind înapoi, dar nu au trecut nici șase luni de ministeriat, nici un an de când am mers la Cancelarie. A fost intens. Și a fost o onoare! De azi începe altceva”, a spus Cristian Ghinea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 7 =