Vulcanul Aso, situat pe insula niponă Kyushu, a erupt sâmbătă dimineaţă, anunţă Agenţia Meteorologică Japoneză, deocamdată neexistând informaţii despre victime, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Cenuşa vulcanică a ajuns la altitudinea de 11.000 de metri, existând riscul perturbării curselor aeriene.

Erupţia a început sâmbătă la ora locală 1.46, în vârful de 1.592 de metri al Muntelui Aso, situat în regiunea Kumamoto. Este vorba de prima erupţie a acestui vârf produsă în ultimii 36 de ani.

Muntele Aso este cel mai mare vulcan activ din Japonia, și este printre cele mai mari din lume. El se află în Parcul Național Aso Kuju, în Prefectura Kumamoto, pe insula Kyushu. Vârful său este la 1.592 m deasupra nivelului mării. Grupul central de conuri al Muntelui Aso este format din cinci vârfuri: Muntele Neko, Muntele Taka, Muntele Naka, Muntele Eboshi și Muntele Kishima.

Cel mai înalt punct este piscul Muntelui Taka, acesta este situate la 1592 m deasupra nivelului mării. Craterul Muntelui Naka, în partea de vest, care este accesibil pe cale rutieră, conține un vulcan activ, care emite în mod continuu fum și are erupții ocazionale. Numai craterul nordic (primul crater) a fost activ ultimii 70 de ani – 1974, 1979, 1984-1985 și 1989-1991.

49 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 4 =