Caută
Close this search box.

Festivalul Castanelor, în premieră la București

Plaza România organizează primul Festival al Castanelor din București, eveniment ce se va desfășura în perioada 21 – 30 octombrie.

Weekendul acesta, în cadrul festivalului, Chef Scărlătescu va prepara live o rețetă de clătite personală și va demonstra cum se face  piureul de castane, informează un comunicat de presă al organizatorilor remis MagnaNews.

Cei mici vor putea învăța cum să confecționeze jucării handmade, măști de Halloween sau chiar podoabe de Crăciun din castane, în atelierele creative de joacă. De asemenea, ei vor putea să picteze tricouri cu teme tradiționale sau să realizeze produse handmade de artizanat românesc – desagi, păpuși etc.

Vunk și Jurjak vor concerta ca parte din festival, sâmbătă, 22 octombrie, ora 19:00, respectiv duminică, 23 octombrie, ora 19:00, în parcarea Plaza România.

Festivalul Castanelor, organizat pentru prima dată la București, “reunește peste 20 de expozanți hotărâți să aducă aromele toamnei în viețile bucureștenilor. Pe lângă inconfundabilele castane coapte, vizitatorii vor avea ocazia să descopere la standurile festivalului adevarate delicii culinare pe baza de castane, ateliere creative de handmade pentru cei mici, precum și alte bucate și obiceiuri tradiționale de toamnă”, se arată în comunicatul de presă al organizatorilor.

Evenimentul va avea loc în aer liber, în parcarea Plaza România iar protagonistele festivalului vor fi produsele culinare pe bază de castane: clătite, gauffre, piure-uri și alte preparate surpriză.

De-a lungul festivalului vor avea loc show-uri live de gătit: standul de clatite “Sora lu’ Scărlătescu” îl va avea ca invitat într-o sesiune de live cooking pe Chef Scărlătescu și împreună vor prepara o rețetă de clătite special creată de Chef. De asemenea, Chef Gabriel Toader, Grill World, specialiști în grill care contribuie la emisiunile Masterchef (Pro TV) și Chefi la Cuțite (Antena 1), va pregăti live piure de castane, sâmbătă, 22 octombrie și duminica, 23 octombrie.

Din cadrul festivalului, nu vor lipsi produsele tradiționale de sezon – dulcețuri, murături, must, siropuri, zacuști – și nici dulciurile de îmblânzit vremea rece: poale’n brâu și cozonaci moldovenești, kurtos colac sau chiar prăjituri tradiționale naturale românești după rețete vechi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri