Cei 30 de jucători nominalizați pentru Balonul de Aur 2016 vor fi cunoscuți luni, a anunțat vineri revista France Football, creatoarea trofeului care a recuperat organizarea după ce și-a încheiat parteneriatul de șase ani cu FIFA.

Numele celor 30 de fericiți nominalizați vor fi anunțate în ordine alfabetică de-a lungul zilei de luni, între 8,00 și 18,30, pe ”rețelele de socializare, francefootball.fr, site-ul și canalul L’Equipe”, potrivit unui comunicat, citat de Agerpres.

Finalul acordului cu Federația internațională de fotbal a antrenat mai multe modificări în atribuirea acestei distincții individuale supreme.

În timp ce FIFA deschisese scrutinul, începând din 2010, selecționerilor și căpitanilor de echipe naționale, France Football a decis să revină la formula originală cu un vot doar al ziariștilor.

Rezultatul final va fi, pe de altă parte, dezvăluit înainte de finalul anului, contrar modului în care proceda FIFA, care avea obiceiul de a organiza o ceremonie de înmânare a premiilor în luna ianuarie la Zurich.

În sfârșit, France Football a renunțat la divulgarea numelor celor trei finaliști, preferând să anunțe o listă de 30 de nume, ultima etapă înainte de înmânarea, la o dată precisă, a premiului câștigătorului, care îi va urma argentinianului Lionel Messi.

181 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here