IohannisMediatizare nesperată a vizitei preşedintelui Klaus Iohannis la Târgu-Jiu. Subiectul care a explodat pe reţelele de socializare şi care le-a dat muniţie adversarilor a fost aşezarea fundului prezidenţial, preţ de câteva secunde, pe un scaun de la Masa Tăcerii, pentru realizarea unei fotografii.  Adversarii politici ai preşedintelui Iohannis au exploatat într-un mod mizerabil momentul.

Traian Băsescu a vorbit chiar despre „mârlănia” preşedintelui. „Werner n-a vrut să se lase mai prejos și s-a așezat cu fundul pe una din operele capitale ale lui Brâncuși, Masa Tăcerii. După ce a înțeles mârlănia, măcar un îndemn pentru copii să nu facă precum domnia sa putea fi. Pe oamenii aceștia, oare, nu-i învață nimeni bunul simț?”, a fost atacul lui Băsescu, exprimat pe Facebook. „Să ne miram? Nu doar Guvernul e al lui – si Brâncuşi e tot al lui, si casele din Sibiu, si viloiul de la Bucuresti, si Mercedesurile noi si blindate si o sa aibă si avionul lui! Si de fapt toată România e a lui acum că i-au dat-o „baietii destepti”! Nu ai cu cine…”, i-a ţinut isonul fostul premier Victor Ponta. „Mutu’ la Masa Tăcerii, Tontu’ la Masa Puterii!”, a scris liderul Partidului România Unită, Bogdan Diaconu.

Primăria lui Cârciumaru îi ia apărarea lui Iohannis

Primăria Târgu-Jiu, condusă de Florin Cârciumaru (Partidul Social Democrat) încă din anul 2000, a explicat că preşedintele Iohannis nu a greşit cu nimic, aşa cum nu greşesc nici turiştii care se fotografiază la Masa Tăcerii. “Orice persoană care se aşează, cu bune intenţii, fără să afecteze în vreun fel piesele componente ale Mesei Tăcerii, ori cele de pe Aleea Scaunelor, cu scopul de a se fotografia şi fără unul vădit de distrugere, nu se află într-o situaţie de încălcarea a legii. Menţionăm că Primăria Municipiului Târgu-Jiu, în calitatea sa de proprietar, este preocupată constant de protejarea operelor componente ale Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”, căutând soluţii tehnice care să amelioreze atât factorii de mediu, cât şi cei antropici. Respectând dorinţa marelui nostru sculptor care spunea că: «Aş vrea ca lucrările mele să se ridice în parcuri şi grădini publice, să se joace copiii peste ele, cum s-ar fi jucat peste pietre şi monumente născute din pământ, nimeni să nu ştie ce sunt şi cine le-a făcut dar toata lumea să simtă necesitatea şi prietenia lor, ca ceva ce face parte din sufletul Naturii…», nu facem altceva decât să rămânem un factor de echilibru între toţi cei care vizitează operele brâncuşiene amplasate în cele două parcuri ale oraşului, păstrând, în acelaşi timp, o profundă şi vie recunoştinţă faţă de întreaga moştenire brâncuşiană”, a spus Cârciumaru, citat de cotidianul local Pandurul din Târgu-Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.