Aproximativ 1.000 de persoane au primit îngrijiri medicale pentru probleme respiratorii în Irak, după ce o uzină de exploatare a sulfului a fost incendiată de militanţii Stat Isamic (SI) în apropiere de oraşul Mosul, potrivit unor surse medicale şi unor oficiali americani, citaţi de presa internaţională.

Oficiali americani au spus că Stat Islamic a incendiat joi uzina de prelucrare a sulfului în timpul confruntărilor din apropiere de centrala al-Mishraq, situată la sud de oraşul Mosul. Postul public de televiziune din Irak a anunţat că incendiul a fost stins sâmbătă.

Aerodromul Qayyara West este principalul centru american pentru sprijinirea operaţiunilor conduse de forţele irakiene ce urmăresc recucerirea oraşului Mosul de la reţeaua Stat Islamic.

În Irak se află aproximativ 5.000 de trupe americane, dar armata Statelor Unite nu a dezvăluit numărul militarilor care activează pe aerodrom.

„Rafalele de vânt s-au orientat spre sud, deci, ca măsură de precauţie, trupele de la Qayyara West au îmbrăcat echipamentul personal de protecţie – coninuându-şi operaţiunile în acest moment”, a declarat sâmbătă un oficial sub condiţia anonimatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here