Caută
Close this search box.

John Kerry critică Rusia: „decizie iresponsabilă și profund neînțeleaptă”

 

Secretarul de stat american John Kerry a criticat marți Rusia pentru „decizia iresponsabilă și profund neînțeleaptă” de a-l susține pe președintele sirian Bashar al-Assad, dar a adăugat că eforturile de a pune capăt războiului din Siria trebuie continuate în ciuda deciziei Statelor Unite de a suspenda discuțiile cu Moscova, relatează Reuters.

„Vreau să fie clar că noi nu abandonăm poporul sirian și nu renunțăm la obținerea păcii”, a declarat Kerry într-un discurs la Bruxelles pe tema legăturilor transatlantice. „Vom încerca să obținem o încetare a ostilităților în întreaga țară care să fie semnificativă, durabilă și aplicabilă, iar aceasta include menținerea la sol a avioanelor de luptă siriene și ruse în anumite zone”, a insistat el, în acest discurs la centru de reflecție, citat de presa străină. “Nu vom renunța la perspectiva multilaterală, vom continua să căutăm să progresăm pentru a pune capăt acestui război”, a mai spus Kerry.

Statele Unite au întrerupt luni discuțiile cu Rusia pe tema punerii în aplicare a unui acord de încetare a focului în Siria, acuzând Moscova că nu respectă angajamentele asumate în cadrul unui al nouălea acord care prevedea încetarea luptelor și faptul că ajutoarele ajung la comunitățile asediate, amintește Reuters.

Printre altele, secretarul de stat american John Kerry a cerut Marii Britanii să mențină cele mai strânse legături posibile cu Uniunea Europeană în timp ce negociază să părăsească blocul, declarând că unitatea Europei este extrem de importantă pentru relațiile transatlantice.

„Avem nevoie de cea mai puternică posibil UE, cea mai puternică posibil Mare Britanie și o relație extrem de integrată de colaborare între ele”, a afirmat Kerry în acest discurs la Bruxelles. „Nu există loc pentru politici izolaționiste”, a subliniat el, pe fondul ascensiunii partidelor populiste anti-UE, după votul britanic pentru ieșirea din blocul comunitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri