Caută
Close this search box.

Leonard Doroftei va fi adus cu forţa la proces

Leonard Doroftei

 

Fostul campion de box, Leonard Doroftei va fi adus de politişti la Curtea Supremă peste două săptămâni, la următorul termen în dosarul Gala Bute. Decizia a fost luată de magistraţi, care îl vor cita cu mandat de aducere, după ce a lipsit de două ori de la termenele programate pentru audierea sa, în calitate de martor.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Leonard Doroftei şi fostul secretar general Viorel Sima trebuiau să vină miercuri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a da declaraţii de martor. Aceştia nu s-au prezentat, astfel că instanţa a dispus emiterea unor mandate de aducere pe numele acestora, pentru a putea fi audiaţi în dosar.

Instanţa a stabilit următorul termen în dosar în 19 octombrie, când vor fi audiaţi cinci martori.

Dosarul „Gala Bute” a ajuns la instanţa supremă în aprilie 2015. Procurorii îi acuză de fapte de corupţie pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT, Gheorghe Nastasia şi omul de afaceri Dragoş Botoroagă.

Printre faptele pentru care aceştia au fost trimişi în judecată sunt: luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri