Caută
Close this search box.

Mexic: Şase persoane au fost găsite cu mâinile amputate

Cinci bărbaţi şi o femeie au fost găsiţi luni cu mâinile amputate şi cu urme de tortură pe corp la periferia oraşului Guadalajara, al doilea ca mărime din Mexic, au anunţat luni autorităţile regionale, potrivit AFP.

Victimele au fost agresate de membri ai unei bande criminale, cu presupuse legături cu traficul de droguri, care le-au pictat pe feţe ‘Sunt un hoţ’ şi ‘Sunt o hoaţă’.

„Starea lor de sănătate este proastă, li s-au tăiat mâinile (…), lăsându-i cu cioturile de braţe acoperite” cu bandă sau cu plastic, a declarat presei Roberto Larios, şeful poliţiei municipale din Tlaquepaque, în statul Jalisco, unde a avut loc agresiunea.

Conform autorităţilor, fapta ar putea avea legătură cu revânzarea de droguri. Doi dintre bărbaţii amputaţi au antecedente judiciare, au precizat anchetatorii.

În afara celor şase victime, cu vârste cuprinse între 25 şi 44 de ani, autorităţile au descoperit în apropiere cadavrul unui bărbat, care nu avea mâinile amputate, dar care probabil a fost omorât în bătaie.

Nicio persoană nu a fost arestată, a precizat un reprezentant al procuraturii generale, adăugând că este în desfăşurare o anchetă, potrivit Reuters.

Violenţele din statul Jalisco, pe coasta Pacificului, s-au înmulţit în ultimii ani din cauza prezenţei cartelului Nueva Generacion, considerat a fi unul dintre cele mai puternice din Mexic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri