Caută
Close this search box.

Militarii pensionari: ” Pentru a avea un venit normal, muncim până la moarte”

Pensionarii militari ameninţă cu ieşirea în stradă pe motiv că pensia militară nu li se indexează corect. Ei susţin că se face o confuzie voită între pensia militară şi pensia civilă, lucru care le aduce mari prejudicii financiare.

Astfel, în cazul militarilor care au muncit după ieșirea la pensie, în cadru civil, li s-a indexat –și li se indexează –  doar partea civilă a pensiei. Drept urmare, ei sunt în mare dezavantaj faţă d ecolegii lor carenu au lucrat în zona civilă.

”Deoarece nu toti rezervistii au lucrat dupa trecerea in rezerva, luarea retroactiv si ilegal in calculul pensiei militare a veniturilor ulterior obtinute face ca “alinierea” celor inca activi, ca civili, la situatia din 2016 a militarilor activi, să se facă pe banii lor, fiind astfel discriminaţi faţă de camarazii care nu au lucrat ulterior trecerii în rezerva şi fata de cei care trec în rezervă astăzi. Pentru a ajunge la un venit normal, după pensionare, trebuie să muncim până la moarte”, ne-a spus col. (r) Mircea Dogaru, președintele Sindicatelor cadrelor militare disponibilizate. El spune că acesta este furt pe față și că vor chema statul în instanță.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri