Caută
Close this search box.

Numărul solicitărilor la ambulanţă în ultimele 24 de ore, mai mare cu 38%

 

Numărul echipajelor la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov (SABIF) şi la SMURD a fost suplimentat, motivul fiind numărul mare al solicitărilor în ultimele 24 de ore, a anunţat, sâmbătă, Ministerul Sănătăţii, care a precizat că în mod normal la SABIF se înregistrează în 24 de ore, în medie, între 1.000 şi 1200 de solicitări, iar acum numărul acestora a depăşit 1.600. La SABIF numărul solicitărilor a înregistrat vineri o creştere de 36 – 38 la sută.

Ministerul Sănătatii şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că „au fost luate toate măsurile pentru ca asistenţa medicală de urgenţă prespitalicească în Bucureşti să fie acordată fără sincope în aceste zile în care numărul solicitărilor a crescut semnificativ”, precizând că măsurile au fost luate atât la SABIF, cât şi la SMURD.

Pentru a face faţă numărului de solicitări, la Serviciul de Ambulanţă au lucrat suplimetar în cursul zilei de vineri opt echipaje de tip B şi C, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă au lucrat suplimentar 16 echipaje de tip B si C, două echipaje fiind aduse din Argeş şi unul din Prahova.

SMURD a lucrat, de asemenea, cu echipaje suplimentare pentru a face faţă creşterii numărului de solicitări – din judeţul Teleorman au fost aduse două echipaje de prim-ajutor, iar la Bucureşti a mai fost operaţionalizat un echipaj.

Ministerul Sănătăţii mai spune că aceste masuri vor fi menţinute cât timp este necesar astfel încât asistenţa medicală de urgenţă acordată populaţiei să nu aibă de suferit. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Valentin Popescu, a declarat că măsura a fost luată atât ca urmare a creşterii numărului de solicitări din ultimele zile, cât şi având în vedere discuţiile din ultima perioadă legate de modul în care funcţionează Ambulanţa. Acetse măsuri vor fi menţinute până când numărul solicitărilor va intra în limitele normale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri