Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au clasat dosarul în care Gabriela Firea îl acuza pe fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, de ameninţare şi şantaj.

La finalul lunii septembrie, primarul general al Capitalei anunţa că şi-a retras plângerea împotriva fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, pentru acuzaţiile de şantaj, precizând că au trecut doi ani de când a depus această plângere.

”Nu a fost o decizie simplă. M-am sfătuit cu avocatul, cu familia mea, m-am sfătuit şi cu foarte mulţi bucureşteni pentru că eu fac teren, merg în cartiere şi i-am întrebat ce părere au despre acest dosar. Cei mai mulţi bucureşteni, la fel ca şi mine, dar şi oameni din alte judeţe, români, îmi spun că ar fi dorit cu toţii, ca şi mine, un verdict ceva mai aproape de momentul în care s-a produs acea situaţie. (…) Nu vreau să fac niciun fel de catalogare, am o responsabilitate publică, sunt primarul general al Capitalei şi nu aş vrea să dau semnale într-un sens sau altul. Dar, personal, pot să spun că acel moment a fost începutul analizei interioare dacă nu cumva ar fi mai bine ca eu sa fac pasul lateral şi să îmi retrag plângerea”, a spus Gabriela Firea.

Pachetul General a anunţat în 28 iulie că dosarul în care fostul preşedinte Traian Băsescu este cercetat pentru ameninţare la adresa Gabrielei Firea nu va fi trimis în judecată, iar cercetările vor fi reluate după ce Augustin Lazăr a infirmat decizia procurorului de caz, pe motiv că ancheta este incompletă.

Disputa Băsescu – Firea a început după ce fostul preşedinte, referindu-se la Gabriela Firea, a spus că aceasta este „o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist”. „Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, a spus Băsescu.

Fostul şef al statului a mai spus că Gabriela Firea este „o şantajistă de profesie”. „Nu e un atac la o femeie, e un atac la o şantajistă care pretinde să fie respectatată ca senator al României, după ce a făcut bine şcoala turnătorului Felix”, a precizat Băsescu.

128 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 3 =