Caută
Close this search box.

În pași de lectură la Festivalul Internaţional de Carte Transilvania

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Carte Transilvania (FICT) începe marţi, 4 octombrie 2016, și se va desfășura până pe 9 octombrie, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Asemenea ediției precedente, și în acest an, Festivalul Internațional de Carte Transilvania, va fi deschis printr-un eveniment aparte, care încurajează cititul: Marșul Lecturii.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, “toţi Cititorii (cu majusculă) sunt aşteptaţi la ora 12:00 în faţa Universităţii „Babeş-Bolyai” (Str. Mihail Kogălniceanu nr. 1). Semn de recunoaştere, o carte la purtător! În drum spre Piaţa Unirii – unde, la ora 13:00, are loc Deschiderea oficială a FICT –, câteva popasuri de lectură. Cei care doresc vor citi cu glas tare un fragment din cartea purtată. Scriitorii participanţi sunt invitaţi să dea startul la lectură”.

Evenimentul este realizat în colaborare cu Banca Transilvania, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, FestLit, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Cluj și Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca.

Primul act al FICT va avea loc în data de 4 octombrie, începând cu ora 13:30 prin vernisajul expoziției Mircia Dumitrescu: „Nichita, azi”, în spațiul de evenimente special amenajat din Piața Unirii.

Vernisajul va fi urmat de lansarea mai multor volume de poezii.

Festivalul Internaţional de Carte Transilvania este un festival de anvergură internațională prin care cultura română este promovată și intens susținută.

În cadrul acestui festival vor fi prezente cele mai importante edituri naționale și internaționale, vor avea loc peste 150 de lansări de carte, întâlniri cu peste 400 de scriitori români și străini, invitați de onoare, sesiuni de autografe și lecturi publice, recitaluri de poezie, conferințe, colocvii, spectacole de teatru și dans, concerte, ateliere de scriere creatoare pentru tineri.

Scriitorul Mircea Cărtărescu este invitat de onoare la Festivalul Internațional de Carte Transilvania iar sâmbătă, 8 octombrie, începând cu ora 13:00, toți cititorii pasionați de opera lui îl vor putea întâlni, pentru o sesiune de autografe, în Lounge-ul FICT în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Artiştii invitaţi ai celei de-a patra ediții a Festivalului Internaţional de Carte Transilvania sunt: Dirty Granny Tales din Grecia, respectiv Arhaic, Lipicioşii şi Times of Need din România

FICT va reuni astfel toate laturile artei într-un proiect unic european, contribuind direct la stimularea interesului pentru cultură și lectură.

Mai multe informații despre eveniment pot fi găsite pe site-ul: transilvaniabook.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri