Caută
Close this search box.

Peste 8.000 de profesori susţin proba scrisă pentru funcţia de director sau director adjunct

Peste 8.000 de candidaţi vor susţine astăzi, de la ora 10,00, proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct. Asta, deşi Ministerul Educaţiei a scos la concurs peste 9.000 de posturi. Procentul cel mai mare de candidaţi este în judeţul Dolj, iar procentele cele mai mici s-au înregistrat în Tulcea, pentru posturile de director, şi Giurgiu, pentru posturile de director adjunct.

Potrivit Ministerului Educaţiei, numărul candidaţilor înscrişi pe posturile vacante de director a fost de 6.664, din care au fost admişi pentru concurs 6.502, iar respinşi au fost 162. De asemenea, procentual, 59 la sută din candidaţii pentru funcţia de director urmăreresc un post în mediul ruban. În ceea ce priveşte numărul profesorilor înscrişi în concurs pentru un post de director adjunct, numărul total a fost de 2.312, din care 2.257 au fost admişi. Statisticile Ministerului mai arată că 81 la sută din profesorii înscrişi pentru funcţia de director adjunct vizează un post în mediul ruban.

Accesul candidaţilor în săli se face in intervalul orar 9,00 – 9,30, iar la 10,00 vor începe testul-grilă. „Candidaţii, responsabilii de sală şi supraveghetorii nu pot pătrunde în sălile de examen cu manuale, materiale documentare ajutătoare, genţi, telefoane sau alte mijloace de comunicare la distanţă. Sunt interzise, de asemenea, comunicarea între candidaţi sau cu exteriorul, respectiv transmiterea ori schimbul de foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Încălcarea acestor dispoziţii va fi asimilată că fraudă sau tentativă de fraudă şi va atrage eliminarea candidatului din concurs, dar şi pierderea dreptului de a ocupa o funcţie de conducere, îndrumare şi control pentru o perioadă egală cu două mandate”, precizează MENCS. Membrii comisiilor de concurs vor evalua testul-grilă în aceeaşi zi, după expirarea duratei maxime de rezolvare, în prezenţa candidaţilor şi a doi martori aleşi succesiv dintre candidaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri