Comisia tehnică din cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis că fostul ministru de Interne, Petre Tobă, a plagiat în lucrarea de doctorat, informează Mediafax.

Surse apropiate comisiei au precizat că reprezentanţii (CNATDCU) au decis că fostul ministru de Interne, Petre Tobă, a plagiat în lucrarea de doctorat, raportul comisiei fiind înaintat către Consiliul General din cadrul CNATDCU, care urmează să dea o hotărâre finală. Înaceeași situație s-ar afla și lucrarea primarului de la Voluntari, Florentin Pandele.

Aceasta este cea de-a patra comisie tehnică constituită în cazul analizei pe lucrarea de doctorat a fostului ministru de Interne, Petre Tobă, primele trei stabilind că acesta nu a plagiat.

La începutul lunii septembrie, Consiliul General al CNATDCU a respins rapoartele comisiilor de lucru în cazul lui Petre Tobă şi Florentin Pandele, care stipulau că aceştia nu au plagiat.

„29 de voturi au fost împotriva celor două rapoarte, au fost de respingere a celor două rapoarte, două voturi au fost pentru acceptarea celor două rapoarte şi restul au fost abţineri. Deci o primă concluzie a şedinţei de astăzi şi rezoluţie a fost respingerea celor două rapoarte. Cele două rapoarte au fost respinse. Pentru ca lucrurile să fie mai clare şi pentru a se putea elimina, pentru a avea o imagine încă mai clară pentru noi şi pentru persoanele implicate , Consiliul General a votat, cu o singură abţinere, ca preşedintele CNATDCU să numească o nouă comisie din personalităţi din exteriorul Consiliului General care să dea un verdict final”, a declarat vicepreşedintele CNATDCU, Marius Andruh.

Petre Tobă, fost ministru al Afacerilor Interne în Cabinetul Cioloş, este pe lista demnitarilor asupra cărora există suspiciuni că şi-ar fi plagiat lucrările de doctorat. Potrivit informaţiilor apărut în spaţiul public, acesta ar fi copiat din diverse lucrări peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei de doctorat „Poliţia Română – Forţă de stabilitate şi securitate. Optimizarea managementului cooperării internaţionale în vederea combaterii ameninţărilor neconvenţionale”. Comisia de specialitate din cadrul CNATDCU a stabilit la data de 01 septembrie că Tobă nu a plagiat, propunerea specialiştilor fiind de păstrarea a titlului de doctor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here