Caută
Close this search box.

PIN-ul la MasterCard, înlocuit de Selfie

Corporația multinațională de servicii financiare, MasterCard, a anunțat lansarea unui sistem de plată care înlocuiește utilizarea unei parole (cod PIN) prin utilizarea unui scanner de amprente pe smartphone ori prin identificare facială, printr-un selfie, informează presa internațională.

Acest nou sistem de plată, prin identificare facială, este disponibil în 12 țări din Europa, respectiv: Austria, Belgia, Marea Britanie, Cehia, Danemarca, Finlanda, Germania, Ungaria, Olanda, Norvegia, Spania și Suedia. Această nouă tehnologie urmează a fi extinsă în anul 2017, la nivel mondial.

Tehnologia denumită “MasterCard Identity Check Mobile” a fost dezvăluită în premieră la Mobile World Congress, un eveniment important care are loc în fiecare an la Barcelona, în luna februarie. Între timp a fost testată în Olanda, SUA și Canada.

Mastercard este o companie de tehnologie în industria globală de plăți care operează cea mai rapidă rețea de procesare a plăților din lume, oferind un liant între consumatori, instituții financiare, comercianți, autorități și companii din peste 210 de țări și teritorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri