Doi poliţişti din Giurgiu au fost inculpaţi pentru luare de mită, abuz în serviciu asimilat faptelor de corupţie și furt calificat.

În urmă cu două zile, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au  pus în executare două mandate de aducere, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, privindu-I pe cei doi inculpaţi, se arată într-un comunicat official emis de Parchetul Giurgiu.

Este vorba despre agent șef principal de poliție P.N., șeful unui Post de Poliție din cadrul I.P.J. Giurgiu, inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (8 fapte), abuz în serviciu asimilat faptelor de corupție și trafic de influență. De asemenea, şi de agent șef adjunct de poliție A.A.C., ajutor șef post la aceeași subunitate de poliție, inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (2 fapte), abuz în serviciu asimilat faptelor de corupţie (3 fapte) și furt calificat.

În perioada aprilie-mai 2016, P.N. și A.A.C., în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au pretins și primit sume de bani și bunuri de la mai multe persoane cercetate în cadrul unor dosare penale instrumentate la nivelul subunității de poliție, cât și de la conducători auto opriți în cadrul acțiunilor pe linie de supraveghere, dirijare și control al traficului rutier.

De asemenea, la data de 13.09.2016, P.N. a pretins şi primit de la administratorul unui depozit de material lemnos suma de 500 lei pentru a interveni pe lângă reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Județean Giurgiu şi ai Gărzii Forestiere, care urmau să efectueze un control la depozitul pe care îl administrează, în scopul neaplicării unei sancțiuni contravenționale sau aplicării unei sancțiuni mai mici pentru eventualele încălcări ale normelor legale constatate.

Inițial, cei doi inculpați au fost reținuți pentru 24 de ore, iar la data de 19.10.2016, Tribunalul Giurgiu a dispus  măsura preventivă a arestului la domiciliu cu privire la ambii agenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here