Caută
Close this search box.

Portavionul USS Nimitz este acum super-înarmat!

La începutul lunii octombrie portavionul USS Nimitz a părăsit șantierul naval cu un nou sistem în lista de echipamente defensive. Este vorba despre sistemul de apărare anti-torpila, Anti-Torpedo-Defense System. USS Nimitz este al cincilea portavion la bordul căruia se instalează acest sistem hard-kill împotriva torpilelor.

Sistemul include TWS (Torpedo Warning System), un sistem acustic pentru detecția torpilelor, o stație de control și contramăsuri anti-torpila, Countermeasure Anti-Torpedo (CAT).

CAT este de fapt o torpilă de mici dimensiuni proiectată să intercepteze alte torpile. Countermeasure Anti-Torpedo (CAT) a fost dezvoltată de Laboratorul de Cercetări Aplicate al Universității Pennsylvania.

Portavionul USS Nimitz a primit, pe lângă sistemul anti-torpilă, multe alte îmbunătățiri printre care două tunuri Mk38, de 25 mm și sistemul Consolidated Afloat Network Enterprise Services.

Nava a început probele pe mare, după un program de modernizare și re-echipare ce a durat aproape 20 de luni.

Un demonstrator al sistemului anti-torpila a fost instalat și testat în luna mai 2013, la bordul USS George H.W. Bush, fiind utilizat operațional începand cu 2014. Alte sisteme de acest tip au fost instalate la bordul portavioanelor USS Theodore Roosevelt, USS Dwight D. Eisenhower si USS Harry S. Truman.

Marina Statelor Unite are în plan ca până în 2035 să instaleze acest sistem la bordul tuturor portavioanelor din serviciu, precum și la bordul altor nave de mare importanță.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri