Caută
Close this search box.

Primăria Capitalei investește în spitale

Primarul General, Gabriela Firea, s-a întâlnit  la sediul Primariei București, cu directorii celor 19 spitale aflate în administrarea Municipalității, pentru a dezbate problemele cu care se confruntă unitățile sanitare, dar și pentru a stabili un calendar de priorități, astfel încât actul medical să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Gabriela Firea: „Vreau să vă asigur de tot sprijinul meu și al noii echipe de la Administrația Spitalelor care va susține proiectele importante pe care le propuneți. Și mă refer aici la consolidări, la dezvoltarea fie a unor noi corpuri de clădire acolo unde este necesar, fie a unor noi secții sau la  fonduri pentru dotări cu echipamente moderne. În acest sens, vă reamintesc că Primăria Capitalei prin ASSMB este în măsură să implementeze hotărârea de consiliu prin care au fost alocate 130 de milioane de lei pentru echipamente de ultimă generație. Subliniez că bugetul pentru anul 2017 va reflecta dorința noastră de a investi în spitale”, se arată într-un comunicat de presă al PMB remis MagnaNews.

În cadrul întâlnirii s-a stabilit ca fiecare unitate sanitară să transmită, până la finalul saptămânii viitoare, proiectele care sunt urgente, pentru a putea fi cuprinse  în proiectul de rectificarea bugetară care va fi pus pe ordinea de zi a ședinței ordinare din luna octombrie.

Totodată, s-a discutat despre situația spitalului Gomoiu unde, în câteva săptămâni, va fi pus în funcțiune noul ambulatoriu.

„În ceea ce privește noul spital, în acest moment construcția este realizată în proporție de 80%, însă lucrările sunt sistate din cauza faptului că între constructor, consultant și beneficiar au avut loc discuții cu privire la conținutul contractului și o serie de obiecțiuni materializate în corespondența dintre ASSMB, consultant (Asocierea AECOM Ingenieria SRL& TECNIC Consulting Engineering Romania SRL) și constructor (Asocierea Compagnie  d’Enterprises CFE SA/CFE Contracting and Engineering/SLRL Atelier d’Architecture Christian Tanascaux & Alsa Imed SRL). La această dată se depun eforturi în vederea concilierii dintre cele trei părți, pentru deblocarea situației. În cadrul acestor discuții se va fixa și un nou termen de finalizare a lucrărilor. Menționăm că nu s-au depășit costurile inițiale stabilite prin contract. În perioada imediat urmatoare, se va stabili structura organziatorică a noului spital, analizandu-se posibilitatea creării unui compartiment de primiri urgențe”, se mai arată în comunicatul PMB.

În ceea ce priveste ambulatoriul de la spitalul Foisor, care reprezinta o investitie extrem de importanta avand in vedere prezenta zilnica a  peste 100 de pacienti la camera de garda, acesta va fi construit cu fonduri de la bugetul local.

Un proiect important care a fost luat în discuție a fost posibilitatea extinderii spitalului Filantropia, prin construirea unui nou corp de clădire care să fie conectat la clădirea inițialăprintr-o pasarelă. Oportunitatea acestei propuneri este justificată, conform managerului spitalului, de numărul tot mai mare de solicitări venite din partea pacienților dar și de numărul suficient de personal medical tânăr, ultracalificat la centre medicale universitare din Europa, precum Londra și Paris, de care dispune în acest moment spitalul.

De asemenea, Primarul General al Capitalei l-a asigurat pe managerul spitalului „Sfânta Maria” că va face toate demersurile pentru ca, departamentul specializat în transplant pulmonar nou înființat în cadrul acestei unități medicale și acreditat de Agenția Națională de transplant, să poată funcționa, în acest moment acesta fiind în curs de avizare.

În cadrul ședinței s-a mai stabilit de asemenea că la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Alexandru Obregia” vor fi disponibilizate fondurile necesare pentru înființarea unei camere de izolare la standarde europene, destinate pacienților cu afecțiuni neuropsihice care necesită tratamente speciale.

Totodată, se vor mai aloca fonduri și pentru Spitalul de Boli Cronice „Sf.Luca”, în vederea construirii unui bazin de înot destinat recuperării pacienților.

În perioada următoare, Primarul General, Gabriela Firea, va face o vizită la spitalele aflate în subordinea Municipalității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri