Procurorii D.I.I.C.O.T., împreună cu ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție  au efectuat astăzi nouă percheziții pe raza județului Brăila pemntru a proba activitatea nfracțională a unui grup infracțional de cămătari. Persoanele vizate sunt suspectate de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, camătă, șantaj, spălarea banilor și evaziune fiscală în formă continuată. Tot astăzi vor fi puse în executare 9 mandate de aducere la audieri.

În fapt, în perioada 2004 – 2015, cele 9 persoane s-au constituit într-un grup infracțional organizat prin intermediul căruia acordau împrumuturi cu titlu de camătă, iar ulterior, șantajau beneficiarii acestora să returneze banii prin constrângerea obținerii drepturilor de proprietate a unor imobile. Totodată, veniturile astfel obținute nu au fost declarate în vederea impozitării, membrii grupului încercând să disimuleze proveniența ilicită a imobilelor.

Până în prezent, a rezultat faptul că prejudiciul adus bugetului de stat este de aproximativ 600.000 euro.

Activitățile în cauză reprezintă o extindere a cercetărilor prin disjungere într-un dosar penal în care aceleași persoane au fost trimise în judecată pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fraudă informatică, uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, în care ofițerii D.G.A. au fost delegați să efectueze acte de urmărire penală.

În cauză se beneficiază de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR și Brigada Specială  de Intervenție a Jandarmeriei Române.

 

86 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 3 =