Rusia şi Belgia sunt agrenate într-o dispută diplomatică după ce Moscova a acuzat forţele aeriene belgiene de efectuarea unui raid aerian care a vizat ţinte civile în Siria, afirmaţie negată vehement de Bruxelles.

Conform agenţiei de ştiri TASS, ministerul rus de Externe l-a convocat vineri pe ambasadorul Belgiei la Moscova în legătură cu acest incident, partea rusă prezentându-i oficialului belgian dovezi care ar indica o presupusă implicare a aeronavelor belgiene în atacul aerian de la Hassajek, în apropiere de Alep.

Pe de altă parte, într-un comunicat al Ministerului Apărării de la Bruxelles se afirmă că datele de identificare a aeronavelor implicate în atac, oferite de partea rusă, nu corespund cu cele ale avioanelor belgiene.

În aceste condiţii, Belgia aşteaptă „o retragere formală a acuzaţiilor nefondate formulate de partea rusă,” se precizează în comunicatul Ministerului belgian al Apărării.

Joi, Rusia solicita explicaţii coaliţiei internaţionale coordonate de SUA în legătură cu raiduri efectuate de avioane belgiene care ar fi produs victime civile în apropiere de oraşul sirian Alep.

Ca o reacţie la aceste acuzaţii, Ministerul belgian de Externe l-a convocat pentru explicaţii pe ambasadorul Rusiei.

67 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 5 =