Deputatul Sebastian Ghiță a declarat miercuri la ieșirea din sediul DNA Ploiești că procurorii au instituit în cazul său măsura sechestrului asigurător în dosarul în care se fac cercetări cu privire la posibile fapte de corupție în legătură cu vizita fostului premier britanic Tony Blair în anul 2012.

„S-a pus un sechestru. I-am spus domnului procuror că o să-mi pice acoperișul de la casă, că e al patrulea pe care îl pune pe acea casă (…). Este vorba de acea sumă menționată de procurori în comunicat, 220.000 euro”, a declarat Ghiță.

El a reiterat faptul că din punctul său de vedere sumele ar trebui individualizate de procurori. „Poate încet-încet (…) înțelegem toți că ceea ce fac eu nu e un atac la instituții”, a mai arătat Ghiță.

În ceea ce privește afirmațiile referitoare la firma de construcții care ar fi controlată de procurorul Mircea Negulescu, deputatul Sebastian Ghiță a spus, răspunzând unor întrebări, că având în vedere datele care i-au fost aduse la cunoștință ar putea să se „ajungă” și la o plângere către organele abilitate.

Deputatul Sebastian Ghiță, urmărit penal în dosarul privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, în 2012, s-a prezentat, miercuri, la sediul DNA Ploiești.

Deputatul Sebastian Ghiță, urmărit penal în dosarul privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, în 2012, s-a prezentat, miercuri, la sediul DNA Ploiești.

La intrarea în sediul DNA, Ghiță a spus răspunzând unei întrebări că există posibilitatea ca procurorii să instituie sechestru asupra bunurilor sale în acest dosar, criticând totodată procedura pe care anchetatorii o aplică la instituirea acestei măsuri.

„Una, două, ca să avem ce să raportăm la bilanț și să ne dăm mari, punem sechestre (…) noroc că nu locuiește domnul Blair în România că i-ar pune și lui încă 200.000 și la sfârșit ar raporta că au sechestrat un milion”, a afirmat Ghiță. Totodată, el s-a arătat nemulțumit că în dosarele DNA faptele și sumele nu ar fi individualizate.

„Li se pun niște sechestre astronomice, constituite din adunarea unor sume care se găsesc în dosar. E momentul să le spunem că atunci când fac un dosar nu trebuie să se și facă de râs. Să pună sechestru proporțional cu fapta și repartizând suma tuturor celor care, într-un fel sau altul, au participat în dosar”, a susținut Sebastian Ghiță.

 

81 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 6 =