Caută
Close this search box.

Sindicatele vor să blocheaze penitenciarele, de luni

Sindicatele din Poliție au anunțat că vor declanșa acțiuni de protest în penitenciarele Ploiești, Focșani, Tichilești, Drobeta-Turnu Severin și Baia Mare. Sindicaliștii cer îmbunătățirea îmbunătățirea condițiilor de lucru, recuperarea orelor suplimentare, eliminarea deficitului de personal și a inechităților salariale.

Sindicatele spun că un angajat din penitenciare lucrează în medie 23 ani exact în aceleași condiții în care un deținut este custodiat în medie 3 ani și 8 luni. Cu toate acestea, Guvernul României a alocat 740 de milioane de dolari pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție pentru următorii 10 ani și absolut nimic pentru personal. Sindicaliștii atrag atenția că nu există nici un plan pentru ameliorarea condițiilor de lucru, nici pentru deficitul de personal de 8.000 de posturi și nici pentru recuperarea celor 1,5 milioane de ore suplimentare.

Între timp, penitenciarele încep să se blocheze ca urmare a refuzului legitim al personalului de a mai lucra peste 180 de ore. În disperare de cauză, conducerile penitenciarelor au amânat deja concedii de odihnă, dar asta va funcționa câteva zile. Penitenciarele au notificat beneficiarii de forță de muncă referitor la posibilitatea sistării asigurării acesteia, iar Administrația Națională a Penitenciarelor face eforturi disperate de a menține sistemul funcțional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri