Caută
Close this search box.

Sisetemul penitenciar se apropie de colaps

După ce luni 100 de angajați au protestat în fața închisorilor, nemulțumiți de condițiile de muncă și de inechităţile salariale, sindicatele au anunțat că proetstele vor continua.

Protestele angajatilor din penitenciare se vor desfășura în fața închisorilor, miercuri 05.10.2016 la Timișoara, Târgu Mureș, Brăila, Mărgineni și Târgu Ocna și joi 06.10.2016  la Târgșor, Miercurea Ciuc, Oradea și Colibași. Angajații, care deja au notificat angajatorul referitor la refuzul de a presta ore suplimentare, vor protesta în fața penitenciarelor pentru condiții de muncă mai bune, eliminarea deficitului de personal și a inechităților salariale, dar și pentru demiterea ministrului Raluca Prună pentru incompetență.

Protestatarii vor veni la București

Ca urmare a refuzului personalului de a efectua ore suplimentare, penitenciarele încep să se blocheze. Sunt deja peste 1,5 milioane de ore suplimentare, iar directorii penitenciarelor și Administrația Naționala a Penitenciarelor au luat deja măsura amânării acordarii unor concedii și au notificat beneficiarii de forță de muncă referitor la posibilitatea iminenta a sistării colaborării din lipsă de personal. Potrivit estimărilor ANP există un deficit de 8.000 de angajați la nivelul sistemului penitenciar.

Sindicatele din ramură au anunțat că începând cu jumătatea lunii octombrie protestele se vor muta în fața Ministerului Justiției.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri