Caută
Close this search box.

Sistemul cardului de sănătate nu funcționează nici astăzi


Sistemul informatic al cardului național de sănătate nu funcționează nici astăzi din cauza unor probleme tehnice de comunicație între unele componente, a anunțat Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Sistemul este nefuncțional de peste 24 de ore., Radu Tibichi.

Radu Tibichi, președintele CNAS, îi asigură pe furnizori că le vor fi validate serviciile prestate în perioada avariei, pentru că această problemă nu este din vina lor.
CNAS precizează că, până la remedierea problemelor apărute, confirmarea semnării prin cardul de sănătate a serviciilor medicale/ prescrierii rețetelor/ eliberării medicamentelor va putea fi efectuată în modul offline.
„Serviciile operate în acest interval vor trebui încărcate în PIAS în maxim trei zile lucrătoare calculate de la ora zero a zilei următoare datei prestării serviciului”, au precizat reprezentanții CNAS.
Radu Tibichi a declarat că, recent, instanța a dat câștig de cauză CNAS în contestația privind licitația pentru noul furnizor de servicii de  mentenanță necesare sistemului informatic al cardului național de sănătate. „Curtea de Apel a dat câstig de cauză CNAS față de cotestația HP privind noul furnizor de servicii de  mentenanță. Acum, în 30 de zile de la sentință, CNAS va semna contractul cu noul furnizor de servicii de mentenență si suport.”
Sistemul informatic al cardului național de asigurări de sănătate este indisponibil, de luni de la ora 10.00, din cauza unor probleme tehnice de comunicație între unele componente ale sistemului, potrivit CNAS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri