Caută
Close this search box.

Soacra lui Klaus Iohannis a fost înmormântată în cadrul unei ceremonii private

 

Gerogeta Lăzurca, soacra preşedintelui Klaus Iohannis care a murit duminică la 82 de ani, a fost înmormântată marţi, în prezenţa a 8 preoţi catolici, în Cimitirul Municipal Sibiu.

Slujba de înmormântare a a început la Capela Catolică a Cimitirului Municipal Sibiu în jurul orei 12.20, când a sosit şi maşina care a adus familia prezidenţială la Capelă, la ceremonie participând aproximativ 150 de persoane, informează Mediafax.

Potrivit apropiaţilor familiei Iohannis, preşedintele a cerut ca înmormântarea soacrei sale să rămână un eveniment privat, acesta fiind motivul pentru care niciun reprezentant al Guvernului sau al altor autorităţi de la Bucureşti nu şi-a făcut apariţia.

La slujba de înmormântare au participat prietenii familiei Iohannis din Sibiu, persoane apropiate cuplului prezidenţial, elevi de la Colegiul „Gheorghe Lazăr”, unde Carmen Iohannis este profesor şi diriginte, colegi ai primei doamne, dar şi primarul Sibiului, Astrid Fodor, prefectul Sibiului, Cristian Roman, preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România, Paul Jurgen Porr, care este şi finul familiei Iohannis, consulul Germaniei la Sibiu, Judith Urban, dar şi consulul onorific al Austriei la Sibiu, Andreas Huber.

Apropiaţii spun despre Gerogeta Lăzurca, mama lui Carmen Iohannis, că a fost o persoană extrem de credincioasă şi sociabilă, dar, în acelaşi timp, discretă.

„Locuiam pe General Magheru şi am fost vecine. Doamna Gerogeta era sociabilă, prietenoasă, credincioasă. Avea toate calităţile. Şi după ce eu am plecat de acolo, ne întâlneam, pentru că frecventam aceeaşi biserică. Era foarte credincioasă. Doamna venea des la biserică şi se ruga”, a spus o una femeile care a participat la ceremonia de înmormântare.

Georgeta Lăzurca a fost înmmormântată alături de soţul său, Ioan Lăzurca, decedat în 2010.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri