Caută
Close this search box.

SRI: Exerciții antitero pe Aeroportul Otopeni

Unități ale Serviciului Român de Informații (SRI) și ale altor instituții componente ale Sistemului Național de Prevenire și Combatere a Terorismului (SNPCT) au fost alarmate, luni și marți, pentru un exercițiu antiterorist complex în situații de criză simulate concomitent în mai multe locații, inclusiv la Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al SRI, la exercițiu au participat și specialiști ai Ministrului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale, Ministerul Transporturilor și ai Ministerului Public, instituții componente ale SNPCT.

„Exercițiul a avut ca obiective evaluarea procedurilor de lucru inter-instituțional, consolidarea reflexelor de cooperare în interiorul SNPCT, precum și verificarea timpilor de reacție într-o situație ipotetică”, se arată în comunicatul de presă.

În egală măsură, alertarea a avut ca scop studierea reacțiilor comunităților locale în vederea stabilirii modalităților adecvate de gestionare din partea instituțiilor cu responsabilități, au mai precizat reprezentanții SRI.

Scenariile puse în practică au acoperit mai multe modele actuale de materializare a unui act terorist, pornind de la evenimente care au marcat Europa în ultimul an.

Potrivit sursei citate, activitățile curente de pe Aeroportul „Henri Coandă” nu au fost afectate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri