Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis la Ateneu. Stagiunea muzicala bucureșteană începe cu opera wagneriană

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis a participat, miercuri seara, la repetitia generala a operei wagneriene, Parsifal, la Ateneul Roman.

Cu o avanpremieră a repetiției generale pentru tânar public spectator, miercuri – 5 octombrie, Filarmonica Romana deschide stagiunea vineri, 7 octombrie, cu un spectacol mult asteptat: actul I din opera wagneriana Parsifal. Sub bagheta maestrului, Cristian Badea, se  vor afla Corul si Orchestra Filarmonicii „George Enescu” Bucuresti si cele mai mari nume solistice wagneriene la ora actuala: Stefan Vinke, Eric Hafvarson, Petra Lang, Bela Perencz.

Cum insusi Wagner a evitat sa spuna despre Parsifal ca este o „Opera”, preferand titulatura de ” o piesa de festival pentru sfintirea scenei”, asa s-a incercat si in acest concert sa se asimileze elemente complexe de teatru, cu lumini, actori in miscare, coruri pe si in afara salii de concert, cu un cor barbatesc impresionant cu 60 membri, Corul de copii Radio si elevi de la Liceul de Coregrafie  „Floria Capsali”. Spectacolul dureaza doua ore si se doreste a fi si o educatie a publicului meloman spre compozitiia wagneriana, mai putin cantata pe scenele romanesti.

Tot vineri, 7 Octombrie, corurile si orchestrele radio incep stagiunea cu un concert de gala: concert aniversar Leontina Vaduva – 30 de ani de activitate artistica a celebrei soprane alaturi de tineri invitati solisti: Florin Estefan – bariton, Clara Cernat – vioara, Alexandra Dobos Rodriguez – soprana, George Virban – Tenor, Florentina Soare – mezzosoprana,  Corul Academic Radio condus de Ciprian Tutu. Tanarul maestru, Gabriel Bebeselea, va dirija Orchestra Nationala Radio, orchestra de inalta tinuta, apreciata si aclamata de melomani in cadrul festivalului RadiRo care tocmai s-a incheiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri