Caută
Close this search box.

Ultima seara RadiRo 2016: BBC Concert Orchestra

Ultima seară a festivalului RadiRo 2016 a prezentat un spectacol extraordinar al BBC Concert Orchestra, o orchestră ce poate fi auzita pe frecvente radio – BBC Radio 2- in fiecare vineri. La BBC Radio 3 isi propune sa exploreze in acelasi timp ceea ce este mai neobisnuit si neconventional in plan muzical, sa abordeze capodopere clasice, fara sa neglijeze divertismentul, Cum insusi dirijorul Barry Wordsworth a spus la inceputul concertului

Programul ultimei seri a Festivalului International al Orchestrelor Radio a fost unul bazat pe principiul diversității prin: partitura romantica franceza –  Hector Berlioz , Uvertura Carnavalul roman, opus 9 este  urmata de o piesa contemporana, Concerto in One Act for Violin & Orchestra la care compozitorul G.Barker a audiat in sala aceasta prima auditie special creata pentru participarea orchestrei in Festivalul RadiRo.  Solist: Charles Mutter care  a cantat pe o copie a viorii Guarnieri „Lord Wilton” din 1742 si care apoi s-a alaturat orchestrei in continuarea programului.

Trei compozitii britanice ale secolului XX: Aaron Copland (1913-1976) – Rodeo: Four Dance Episodes si Benjamin Britten (1900- 1990) – Young Person’s Guide to the Orchestra , Malcolm Arnold(1921-2006): Concertul nr.1 pentru flaut au dovedit virtuozitatea si energia orchestrei in interpretare. Flautist principal in BBC Concert Orchestra, romanca  Ileana Ruhermann a facut un minunat solo, sensibil, delicat, magic.

Partitura de final a lui P.M Davies – An Orkney Wedding with Sunrise  cu solo de cimpoi si influente ale muzicii scotiene a bucurat publicul  care a aplaudat aparitia inedita a celui mai cunoscut interpret la cimpoi din Marea Britanie. O alta surpriza a serii a fost bissul unde prelucrarile inedite ale unor teme folclorice romanesti si internationale au ridicat publicul in picioare pentru a rasplati cu aplauze un concert minunat.

Felicitari organizatorilor RadiRo, multumiri orchestrelor participante, bravo publicului cu adevarat meloman care nu a aplaudat intre parti de concert si  speram ca milioane de radio ascultatori au fost incantati de aceste 9 seri minunate ale Festivalului Radiro editia a IIIa 2016!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri