Caută
Close this search box.

Un profesor universitar va face pușcărie… în bibliotecă!

Un profesor universitar din Galați va face pușcărie în bibliotecă. El a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani cu suspendare, pentru luare de mită, și obligația de a executa 90 de zile de muncă în folosul comunității, fără plată, în biblioteca județeană.

În fapt, la data de 29.01.2015, ofiţerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galați, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, au organizat şi realizat acţiunea de prindere în flagrant a lui Iliev Mircea, profesor universitar, cu ocazia primirii sumei de 2.700 lei de la un martor denunțător, student la Facultatea de Automecanică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică – Universitatea „Dunărea de Jos” Galați. Banii au fost oferiți pentru ca profesorul să faciliteze atât martorului denunțător, cât și altor 26 de colegi ai acestuia, promovarea unui examen la specialitatea la care acesta era titular de catedră.

În acest dosar, Curtea de Apel Galați l-a condamnat pe Iliev Mircea la o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei.

Totodată, s-a dispus ca acesta să execute pe parcursul termenului de supraveghere un număr de 90 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, la Biblioteca Județeană ”V.A. Urechia” Galați și/sau la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Galați. Hotărârea instanţei este definitivă.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri