alexa-visarion_portret-de-artist

Cea de-a șasea seară de FNT va fi animată de opt trupe de teatru invitate din Cluj, Iași, Timișoara și București, în spectacole regizate de: Felix Alexa, László Bocsárdi, Pál Frenak, Mariana Camarasan, Andreea și Andrei Grosu, Silviu Purcarete și Helmut Stürmer.

Lansările de carte, ce vor avea loc în această zi, încearcă să contureze un complex portret de artist – cel al cunoscutului regizor și scenarist român de teatru și film Alexa Visarion.

“După succesul repurtat aseară cu cele trei remarcabile performance-uri reunite în spectacolul Short Stories, aflat sub semnătura coregrafică (și chiar în interpretarea) celebrei senioare a dansului Carolyn Carlson – invitată specială a Festivalului, astăzi debutează la Palatul Universul și Masterclass-ul susținut de renumita artistă, o întâlnire dedicată actorilor-dansatori, coregrafilor și balerinilor din România”, informează un comunicat de presă al organizatorilor remis MagnaNews.

Cea de-a VI-a zi de FNT le propune, de asemenea, tuturor iubitorilor de teatru și cultură, să ia parte la o sărbătoare și o sărbătorire a unui fenomen cultural: Teatrul ACT. „Pe Calea Victoriei, la numarul 126, vă așteptăm să transformăm împreună un vernisaj într-un eveniment, pornind de la titlul simplu și sugestiv al expoziției pe care Festivalul Național de Teatru o inaugurează: Teatrul ACT. 18 ani, precizează sursa citată.

„Teatrul ACT a fost de la început un fel de dar –și ca spațiu, și ca intenție, și ca temperatură – s-a tot confirmat în timp. Și lucrul ăsta l-a făcut ireductibil. Teatrul ACT – nu mai poți să îl ștergi din istoria recentă, chiar dacă îl dărâmi, chiar dacă îl negi. El nu mai poate fi șters. E o faptă și gata”. (Marcel Iureș)

„Optsprezece ani? Mult și puțin. Dar mereu altfel…Vă propunem aceasta expoziție de afișe ca pe o istorie în imagini. O refacere vizuală a destinului și identității Teatrului Act”. (Marina Constantinescu).

Programul orar al evenimentelor FNT se găsește aici.

prin-vis-1

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here