Caută
Close this search box.

”Victima” ursului: Şeful Poliţiei Municipale Sibiu se retrage din funcţie

 

Şeful Poliţiei Municipale Sibiu, comisarul Cristian Negru, a anunţat, luni seara, într-o conferinţă de presă la sediul IGPR, că se retrage din funcţie după ce numele său a fost vehiculat ca aparţinând persoanei care ar fi dat ordinul de împuşcare a ursului.

„Sunt aici pentru a clarifica anumite aspecte cu privire la intervenţia de la Sibiu. Repet, decizia luată în acest caz îmi aparţine, mi-o asum integral, dar îmi asum responsabilitatea, nu şi vinovăţia. Vinovăţia o poate stabili doar organul de anchetă. Decizia a fost luată în condiţiile în care singura instiuţie care a avut reacţie a fost Poliţia Română. Referitor la afirmaţia cu privire la lovirea animalului cu maşina, nu îmi aparţine. Deşi pare crud spus, prioritatea noastră, a echipelor de intervenţie, a fost salvarea vieţii oamenilor şi, în subsidiar, salvarea vieţii animalului. Doresc să clarificăm toate aspectele. Mă retrag din conducerea Poliţiei Municipiului Sibiu, mă pun la dispozitia organelor de anchetă. Fac aces lucru din două motive. Pentru a exclude orice dubiu referitor la intervenţia mea în cadrul anchetei penale din poziţia pe care o deţin în prezent. Al doilea motiv, care este foarte important, iau această decizie în contextul ameninţărilor pe care le-am primit în ultimele 12 ore. Ameninţări la adresa familiei, soţiei şi la adresa copiilor. Am primit un telefon anonim pe telefonul de serviciu prin care mi se spunea că o să mi se răpească copiii şi vor fi supuşi la acelaşi tratament la care am supus noi animalul. Fac aproape 18 ani de poliţe, dintre care cei mai mulţi la Crimă Organizată. Până acum nu am fost ameninţat cum am fost în ultimele 12 ore”, a declarat comisarul Cristian Negru, citat de Mediafax.

Raportul întocmit de Corpul de Control al MAI cu privire la modul în care s-a intervenit pentru prinderea ursului din Sibiu arată, printre altele, că şeful Poliţiei Municipale a ordonat unui Negsubaltern să dea cu maşina peste animal, înregistrarea de pe staţie fiind trimisă la Parchet.

Ursul a fost ucis, miercuri, prin împuşcare, după o operaţiune de prindere care a durat mai multe ore. La aceasta au participat poliţişti, pompieri, medici, vânători, angajaţi de la Direcţia Silvică, DSV, jandarmi şi chiar prefectul oraşului.

Cristian Negru, care ocupă funcţia de şef al Poliţiei Municipale Sibiu, a scris un comentariu la o postare pe un grup creat de poliţiştii sibieni, pe Facebook, spunând că îşi asumă răspunderea pentru ordinul dat, de împuşcare a ursului.

Comisarul Cristian Negru, şeful Serviciului Cabinet din cadrul Poliţiei Sibiu, a fost împuternicit la comanda Poliţiei Municipiului Sibiu pentru o perioadă de şase luni, mandat care expiră la începutul anului viitor.

Cristian Negru conduce Serviciul Cabinet din cadrul Inspectoratului de Poliţie Sibiu din luna octombrie 2014, iar înainte de a veni la Sibiu a fost şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Informatice din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri