Caută
Close this search box.

Virusul Zika Honduras: 74 de copii născuți cu microcefalie

 

Autoritățile medicale din Honduras au informat luni că nașterile de copii cu microcefalie au crescut la 74, dintre care până acum doar unul a avut drept cauză confirmată virusul Zika, relatează EFE.

Francis Contreras, ministrul adjunct al sănătății, a declarat ziariștilor că în ultimele zile s-au născut zece bebeluși cu microcefalie, ridicând la 74 cazurile acestei boli în țară.

El a subliniat că deocamdată nu se poate confirma că noile cazuri de microcefalie sunt asociate Zika, boală transmisă de țânțarul ‘Aedes aegypti’, dar nici nu poate fi eliminată această posibilitate.

Majoritatea cazurilor de copii născuți cu microcefalie se concentrează în departamentele Cortés, Francisco Morazán și Choluteca, din nordul, centrul și sudul țării, a explicat responsabilul fără să furnizeze alte detalii.

În Honduras, autoritățile au raportat 31.575 cazuri de Zika, dintre care 630 la femei însărcinate, astfel încât se estimează că numărul copiilor născuți cu microcefalie va depăși 340 la sfârșitul anului, potrivit cifrelor divulgate de un funcționar.

Primul caz de Zika în această țară centro-americană s-a înregistrat în decembrie 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri