Caută
Close this search box.

Bono, solistul de la U2, este primul bărbat care ajunge pe lista „Femeia Anului” a revistei Glamour

Bono, solistul de la U2 este primul bărbat care ajunge pe lista „Femeia Anului” a revistei Glamour. Totuşi rockerul a primit titlul de „Bărbatul Anului”, pentru activismul său în domeniul egalităţii între sexe, transmite New Musical Express.

Cea mai recentă campanie a rockerului Bono este „Poverty is Sexist / Sărăcia este Sexistă”, concepută pentru a sprijini cele mai sărace femei din lume să poată subzista. Femeilor li s-a facilitat accesul la mâncare, apă curată, educaţie şi servicii de sănătate, dar şi la drepturi civile şi protecţie împotriva violenţei sexuale. „Cu siguranţă nu merit această distincţie”, a declarat Bono pentru Glamour.

„Dar sunt recunoscător pentru premiu, e o şansă pentru activismul meu legat de egalitatea dintre sexe, care nu se poate realiza decât dacă femeile sunt lăsate singure. Suntem responsabili pentur această problemă, aşa că trebuie să găsim soluţii”, a adăugat Bono.

Întrebat de ce bărbaţii sun reticenţi în general la acest tip de activism, Bono a spus: „Bărbaţii pot fi uneori foarte scorţoşi, inclusiv eu. Sincer, lucrurile evidente nu sunt neapărat atât de clar evidente. Putem face mai mult decât facem. Cum zicea Nelson Mandela: Pare imposibil până când ajungem s-o facem cu adevărat”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri