Caută
Close this search box.

Măsurile luate de PMB pentru exercițiul „Seism 2016”

Primăria Municipiului București, prin Direcțiile cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență, a luat o serie de măsuri de adăpostire și protecție a sinistraților în cadrul exercițiului „Seism 2016” declanșat de Ministerul Afacerilor Interne în aceste zile.

Măsurile luate de Direcția Generală Operațiuni din cadrul PMB au fost: dublarea personalului dispeceratului central propriu, cât și, punerea la dispoziția sinistraților a 12 școli în Capitală, complet independente în ceea ce privește energia electrică și apa potabilă (câte 2 școli în fiecare sector). Acestea sunt utilate și dotate cu echipamente și materiale necesare situațiilor de urgență. Astfel, în fiecare școală sunt câte 260 paturi de campanie, paturi, generatoare, lanterne, tărgi. Sălile de sport aferente celor 12 școli ce vor forma taberele de sinistrați asigură o capacitate de aprox. 4.500 locuri.

De asemenea, Arena Națională este utilată și dotată cu materiale si echipamente necesare supraviețuirii în situații de urgență (20.000 paturi de campanie, 20.000 de paturi de dormit, 3.000 marmite etc.), informează un comunicat de presă al PMB remis MagnaNews.

Direcția Înzestrare Materială și Voluntariat din cadrul Direcției Generale Operațiuni a venit în sprijinul pompierilor care participă la acest exercițiu și a pus la dispoziție 6 tunuri electrice de aer cald pentru încălzirea taberelor/corturilor instalate într-una din locațiile unde se desfășoară simulările, la ROMEXPO intrarea C.

Totodată, în cadrul exercițiului de intervenție în cazul unui cutremur major în Capitală, Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București în colaborare cu Direcția Operațiuni au testat procedura de distribuție de hrană către persoanele sinistrate în urma prăbușirii clădirilor. Astfel, ieri, la ora 16:37 au fost solicitate porții de hrană pentru două zone distincte, Fabrica de Bere Rahova și Fabrica Policolor, locațiile  de desfășurare a exercițiului. În cadrul simulării s-a executat procedura de reținere a personalului DGASMB în post și au fost pregătite și transportate 650 sandwich-uri, 300 cornuri, 650 sticle de apă plată și 650 porții de ceai cald. După finalizarea simulării, se va proceda la revizurea procedurilor în vederea reducerii timpilor de reacție și a îmbunătățirii comunicării.

De asemenea, DGASMB are pregătite stocurile de alimente, astfel încât poate asigura o masă caldă completă pentru 4261 de persoane, timp de 2 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri