Caută
Close this search box.

Cioloș se teme de adâncirea inechităților salariale

 

Modificările aduse OUG 20 adâncesc inechitățile salariale pe care Guvernul a încercat să le corecteze, a declarat marți premierul Dacian Cioloș.

„Așa cum a fost modificată această ordonanță de urgență, ea recreează sau, în unele cazuri, adâncește inechitățile salariale pe care noi am încercat să le corectăm. Deci am încercat să reparăm un lucru și acum o luăm de la capăt și în anii următori vor trebui din nou reluate aceste discuții, despre cum reparăm inechități în Sănătate, în Educație și în celelalte domenii”, a afirmat Cioloș, la Palatul Victoria.

Potrivit prim-ministrului, impactul bugetar al OUG 20 este de 4,8 miliarde lei.

„Am văzut poziții ale domnului Dragnea care spunea ‘Păi au bani ăștia pentru că n-au cheltuit banii alocați pentru investiții’. Încă nu știm cât o să ne rămână din banii alocați pentru investiții, pentru că abia acum, la sfârșitul anului, vin facturile care vor fi plătite. Dar dincolo de asta, aceste decizii au un impact recurent, în fiecare an (…), nu e vorba de economii pe care le faci într-un an. E vorba că trebuie să asiguri în planificarea bugetară, în fiecare an, această creștere a masei salariale, (…) asta presupunând că vei avea colectări la buget. Dar această creștere a masei salariale decisă acum, fără să știm cum vor evolua lucrurile în anii următori, reduce foarte mult marja de manevră pentru alte politici, la fel de importante în Educație, în Sănătate, pentru că și medicii se plâng de infrastructura din Sănătate, și profesorii se plâng și părinții elevilor — de condițiile de educație. Deci toate aceste lucruri trebuie avute în vedere în perioada următoare”, a mai afirmat Cioloș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri